Hur du inreder ditt hem med mattor

Mattor har möjligheten att transformera och helt förändra vilket rum som helst i en bostad eller lokal. Ett tomt utrymme som ekar, kallt och öde – kan få en helt annan känsla och utseende med en eller flera mattor.

Det bästa med mattor är att de kommer i massvis med olika material, design och färger. Det går att hitta sin egen stil. Du kan kombinera flera stilar. På detta viset kan du verkligen sätta din egen personliga stil.

I det här inlägget kommer vi att gå igenom och ge dig ett par olika tips och råd för hur du kan använda dig av mattor på olika sätt och vis för att designa en lokal eller bostad med hjälp av mattor. Häng på!

Använd mattor som lager

Har du en gammal heltäckningsmatta som ”kom” med lägenheten eller lokalen? Det är inte enkelt att riva ut en hel matta som legat och blivit sliten på många sätt och vis. Det kan bli skador på golvet under. Det kan finnas stora mängder smuts och vätskor. Det kan finnas bakterier som kan göra dig sjuk och utlösa allergier.

En bra lösning är att istället lägga matta ovanpå den äldre mattan. Lager på lager, matta på matta. På detta viset kan du fräscha upp rummet med en ny och fin matta, samtidigt som du inte riskerar att förstöra ett golv eller liknande.

Ge färg

Ett väldigt bra sätt att inreda ditt hem med färg är att använda dig av mattor på golvet. Du kan matcha färg för soffa, gardiner och mattor på ett effektivt sätt.

Ljudabsorbering

Mattor är ett underbart sätt att dämpa ljudet i en bostad. Fungerar utmärkt som ljudabsorbering för en kontorslokal där människor behöver lugn och ro för att kunna koncentrera sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *