Hemmabion konkurrerar inte med biograferna.

Man kan tro att biobesökarna blir färre på grund av de dalande elektronikpriser som i sin tur medför att alla numer kan äga en storbilds-TV med tillhörande surroundsystem. Så är inte fallet. Det visar sig i undersökningar att biografbesök är mer att jämföra med happenings så som restaurangbesök, krogbesök eller kanse bowla. Det handlar om upplevelsen i sin helhet. Så vad är det som gör just biografbesök så speciellt.

Titta på film ihop med andra människor
Att titta på film ihop med massa andra människor förstärker filmkänslorna. Tänk en skräckfilm där alla i publiken skriker när det händer något läskigt, eller skrattar när det sker något roligt. Vi påverkats av andra mer än vi tror.

Popcorn och biogodis
Popcorn har alltid varit förknippade med bio, och visst är det så att man genast kommer tänka på en biografvestibul när man känner lukten av popcorn. Smågodis är också givet vid ett biobesök.

Fokus på filmen
När du tittar på film hemma så finns det allt för många störande moment och dålig akustik, stundande ljud, skrammel från diskmaskinen, brummande från torktumlaren, andra familjemedlemmars aktiviteter, hunden som vill gå ut och så vidare. I en nersläckt biosalong med god ljuddämpning och akustik har du lättare att koncentrera dig på filmen.

Bättre ljud
De ljudanläggningarna som du finner i riktiga biosalonger är något helt annat än dit hemmabioljud. Effekten är större och högtalarna och ljudkanalerna är många fler. Tillsammans med en lokal med perfekt akustik för ändamålet så kommer du uppleva stereobilden på ett helt unikt sätt. Det känns helt enkelt som du sitter mitt i filmen.

3D ger biograferna ett nytt uppsving
Biofilm handlar om upplevelse och med 3D-viningar bli det just det, en upplevelse ut över det vanliga. 3D-film är ett relativt nytt fenomen, filmstudios utvecklar ständigt sin teknik och sätt att göra film på för att ge oss en ännu kraftfullare inlevelse. Vi är precis i början.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *