15 tips för dig som grillar med pelletsgrill!

Har du en pelletgrill som eldas med värmepellets. Här är några tips på vad du kan testa i sommar.

 1. De bästa kycklingbenen du någonsin har ätit. Delar av kyckling passar mycket bra att grilla med hjälp av värmepellets. Den jämna och höga temperaturen gör att kycklingen blir klar i ett naffs.
 2. The Perfect Thanksgiving Turkey: Tillaga kalkon på grillen är kanske inte det vanligast. Men det fungerar bra på pelletsgrillen. Här har du bra koll på temperaturen viket gör att du kan grilla kalkonen med indirekt värme under lång tid. Resultatet är enastående. Ett läckert rosa kött med guldbrunt skin och smaker av rosmarin, salvia och timjan. Den magiska ingrediensen är exceptionellt exakta temperaturer i en pelletsgrill du eldare med värmepellets.
 3. Helrökt kyckling: Rök hela kycklingar som har legat i saltlag är en otrolig upplevelse.
 4. Kycklingkorvrullar: En hälsosammare version av en traditionell favorit; korvrullen. Byt ut det fetare nöt- och fläskfyllning och använder i stället malen kyckling. Överraskande gott
 5. Asian Wings: Söta och klibbiga, dessa asiatiskt smaksatta kycklingvingar är beroendeframkallande och mycket lätta att göra.
 6. Grillad grönsaksallad: Grillade grönsaker gör en suverän sallad ännu bättre. Grönsaker som har grillats tillför en extra dimension av rökighet i en annars bra sallad.
 7. Rostade rotgrönsaker: Rostade rotgrönsaker på en pelletsgrill är fantastiskt. Grilla är en matlagningsmetod fördjupar smakerna och tar fram den naturliga sötman hos de flesta rotgrönsaker.
 8. Cederträ lax med söt thailändsk chilisåsglace: Börja med att röka laxen med hjälp av cederträpellets som legat i blöt. Två timmars rökning räcker gott och väl. Slutresultatet är en perfekt tillagad lax som är lättrökt med en aningens sötma.
 9. Rökt öring: Rök öringen enlig samma princip som laxen, vilket träslag på pelletsen du använder kan varieras efter smak. Servera varje filé med några citronklyftor och sallad eller lägg till några rostade rosmarinpotatis om du vill ha det lite mer matigt.
 10. Rökt sesamhälleflundra: Sesamfrön, tahini och syltad ingefära skapar en unik smakprofil som passar bra med hälleflundra. Absolut värt att testa.
 11. Kanelbullar: Baka förbereda kanelbullar på din pellets grill är en udda och rolig grej som garanterat imponerar. Detta fungerar utmärk eftersom pelletsgrillen håller en så pass jämn temperatur.
 12. Pizza med rökt kyckling, lök och kronärtskocka är något som inte går av för hackor. Med en pelletsgrill kan man komma upp i höga och jämna temperatur vilket är en förutsättning för pizzabak. Otroligt gott och snabblagat.
 13. Chokladchipkakor på grillen: Fantastiskt roligt att avsluta grillfesten med nybakat kakor på grillen. Småkakor går snabbt och är alltid uppskattade.
 14. Gör bananbröd: Lägg smeten i en ugnsfast panna och sätt den på grillen. Lägg på locket och vänta i cirka 20 minuter.
 15. Baka snabb-bröd på grillen: Använd snabbjäst, då är brödet är klart för bakning redan efter en jäsning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *