Kommunslogans – Vad är det för fel på oss?

Varför, alltså VARFÖR? Har kommuner slogans? Hur har de tagits fram? Har kommunpolitiker haft en work-shop dag där de brainstormat fram de bästa förslagen? Har man låtit kommuninvånarna få lägga förslag i en liten låda utanför kommunhuset? Eller har de liksom organiskt växt fram och etablerats? Många frågor… få svar. Hur som helst är majoriteten av dessa slogans väldigt märkliga. Här är topp-konstigaste/roligaste slogans enligt oss.

When in Europe don’t miss Skurup

Hybris-slogan nummer ett? Vi tror inte ens att hälften av Sveriges befolkning kan peka ut var Skurup ligger. Frågan är vad Skurupborna tror de har att erbjuda som är så fantastiskt? Kan det vara Nils Holgersson-gymnasiet de syftar på?

Borlänge – Trevligt folk

Kom igen? Andra kommuner har i alla fall ansträng sig. Det här känns som ett framkrystat svar. Som något man skriver på ett prov där man inte har en aning om svaret. Nej, Borlänge du är sämst i klassen!

Köping – Här skrevs Du gamla, du fria

Om Borlänges slogan känns som ett framkrystat svar på en provfråga så är Köpings slogan ett försök som blivit helt fel. De har nämligen valt en anekdot istället för slogan.

Flickorna i Småland finns i Ljungby

Stackars smålänningar som har samlat alla kvinnor i en skitstad som Ljungby. Varför har ingen tagit upp kampen för att befria dessa stackare?

Jag är tokig i Säter

Säters slogan är faktiskt rätt rolig eftersom Sveriges största mentalsjukhus fanns i Säter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *